HIER DOMINEERT HET PURE AMBACHT & VAKMANSCHAP!

HOUTWORMbehandelingen in Limburg

Het behoud van ons cultureel erfgoed is iets wat wij allen nastreven. Hendriks Antiek en Restauratie heeft in het verleden reeds een vakkundige bijdrage mogen leveren op het gebied van houtconservering en houtrestauraties van meubels. Wij hebben volledige interieurs onder handen genomen, en ook buitenmeubels en monumenten hersteld. Uw meubels krijgen een effectieve behandeling tegen houtrot. Schrijf uw meubel niet te snel af. De meeste van onze reparaties leiden tot volledig herstel van uw antieke of moderne meubel.

Kom op tijd in actie tegen houtworm

Tijdige en deskundige bestrijding van houtaantasting is cruciaal om verder verval van het object tegen te gaan, zodat ook andere meubels in de omgeving hiervan gespaard blijven. 
Houtworm is namelijk een besmettelijk en kan een plaag worden op den duur.

De gewone houtwormkever is een bekend hout-aantastend insect. Het zijn niet de kevers maar de larven die zich een weg door het hout vreten. De volwassen insecten leggen eitjes in kleine openingen in het hout. Na korte tijd komen daar larven uit. Deze werken zich dieper het hout in. Zij voeden zich met eiwitten en koolhydraten in het hout tot hun cyclus is voltooid. Voor de gewone worm duurt dat 2 tot 4 jaar.

Effectieve behandelwijze

Wij behandelen het meubel of object in een geventileerde ruimte. Afhankelijk van het type infectie gebruiken we oppervlaktebehandelingen of injecteren we bestrijdingsmiddelen in het hout. Onze producten zijn wettelijk toegelaten en ze voldoen aan de huidige eisen ten aanzien van milieubelasting. Bovendien beschadigen ze het hout niet: ze beschermen het juist tegen houtworm.

VRAAG ADVIES OVER HOUTWORM